неделя, 28 април 2024 г.

Жители на столичния „Левски-Г“ гонят телевизията на Слави

Бойка Трифонова: Всичко си вървеше добре , докато не се намери Слави Трифонов да дойде, да наеме бившата сграда на телевизия „7дни“ и да започне публично да се подиграва с квартала…. Снимка от профила на Бойка във ФБ

 

Жители на столичния „Левски-Г“ не искат телевизията на Слави Трифонов в квартала си. С открито писмо във Фейсбук столичанката Бойка Трифонова, която живее в „Левски-Г“, призовава новоизлюпения политик да напусне квартала, заедно със сценаристите си и всички аристократи от телевизия 7/8. „Антени“ публикува поста без редакторска намеса.

„МНОГО БЛАГОДАРЯ  за честта, ама моля вече да си ходите! Отнася се конкретно за телевизия 7/8! Както знаем, тя се състои от изключителни личности, гении, аристократи, богоизбрани и родени кой от кого на по-елитно място.

… Аз живея в Левски Г. Малко историография по този въпрос….

Някога, на това място, си имаше земеделско поле. Аз тук съм идвала да вадя огромни моркови на бригада. Когато започнаха да строят квартала в края на 80-те, гледах от прозореца на автобуса и се чудех кой пък ще дойде да живее в поле с моркови?! … Но Вселената има чувство за хумор, така че кой дойде да живее през 1990-та година на полето с морковите? Аз! 🙂 И така, вече 31 години!

От начало кварталът тръгна с лоша слава. Защото БКП го беше замислила като компилация между 1/3 цигани, 1/3 кремиковски работници и 1/3 обезщетени собственици на ниви – жители на Враждебна. Специално заради многодетните цигански семейства поне 20% от жилищния фонд в квартала се състои от просторни 4-спални апартаменти. В тях настаняваха циганите, чиито картонени къщи правителството усилено събаряше и се мъчеше да ги превърне в редови граждани…. Е, не стана така. Циганите, както навсякъде, си мъкнеха конете в хола, горяха огньове върху бетонната плоча, въобще – държаха се като диваци, каквито си и бяха. И се намерила някаква жена – брокер в  ранните 90 години да им предложи по-малки жилища в Обеля, но с доплащане кеш – и ги беше изселила до един! В блок от хиляда души да бяха останали след тази търговска акция най-много по 1 семейство и то беше от кардараши. Тия, дето въртят мащабни незаконни бизнеси и са милионери. Заради краткото циганско присъствие обаче кварталът се сдоби с извънредно лоша слава всред таксиметровите шофьори. А се знае, че каквото таксиметровите шофьори разпространяват, е повече от от ефирна телевизия !…. И така тръгна лошата слава на Левски Г….“

Слави Трифонов е само наемател тук! Как не ви е срам да създавате долнопробен публичен имидж на квартала, в който живея аз и още 40 000 души, пита възмутената Бойка. Снимка Интернет

С годините нещата се поуталожиха. Кварталът се разви нормално, има фантастични детски градини с басейни и площадки за по двадесет групи, ново училище, магазини, ресторанти, широк булевард и е едва на 4 км и 800 метра от ЦУМ. Всичко си вървеше добре, докато не се намери Слави Трифонов да дойде, да наеме бившата сграда на телевизия „7дни“ и да започне публично да се подиграва с квартала…

Извинете ме, господин Трифонов ! Вие сте новодошъл и при това сте само наемател тук! Как не ви е срам да създавате долнопробен публичен имидж на квартала, в който живея аз и още 40 000 души ?! Вие сваляте цената на имотите ни ! Вие отблъсквате хората, които биха дошли да обновяват квартала! Вие ни вредите в такава степен, каквато е недопустимо !!! … И защо ? Защото сте роден в Бъкингамския дворец и за Вас Левски Г е под Вашето ниво ?!….. А къде сте роден, всъщност ?….

…Тъй. Омръзна ми разни гости на Слави Шоу да започват гостуването си в телевизията му с подигравки към квартала ! Кварталът, всъщност, е с най-много предимства спрямо всеки един квартал в София – и съм абсолютно убедена в това! Но няма да се занимавам с това какви са му предимствата, не ! Просто искам телевизия 7/8 да ходи някъде другаде да се подвизава и там да се подиграва на квартала, на хората, на каквото се сети !!!

Отварям една скоба – Гала снима сутрешното си шоу в Нови хан. Е , как така не чухме ЕДИН ГОСТ ДА СЕ ПОДИГРАЕ с Нови хан или с това къде се намира ?! …. Как един път Гала не рече да прави конкурс „Мис Нови Хан “ ?!?…. А Нови хан е на 30 км от ЦУМ, не на 4 !…. Господин, Слави ! ….

И вие – граждани на София или където и да е –  се молете това да не се случи във вашия квартал ! Че иначе – лошо ! Това струва загуба на пари, загуба на доверие, загуба на личен авторитет, загуба на фирми и бизнеси – въобще е огромна загуба, откъдето и да го погледнеш ! Ето ви сега малко снимки от Левски ГЕ, за да добиете реална представа с какво се подиграва Слави и неговите елитни гости ….

….

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html