четвъртък, 2 май 2024 г.

Деница Сачева: Говоренето на Цветанов сплотява ГЕРБ

„Съвсем скоро и от ГЕРБ ще обявим водачите на листите ни. Рано е да се прогнозира какво ще се случи на изборите. В момента имаме много задачи, които трябва да изпълним като правителство. В БСП има много проблеми в момента. Не мисля, че съществува въпрос дали има избор между БСП и ГЕРБ. БСП е твърде ангажирана със себе си, за да може да работи в полза на държавата“, коментира пред БНТ ситуацията у нас социалният министър Деница Сачева.

„Изключително консолидиращо се отразява говоренето на Цветан Цветанов за ГЕРБ. Всички в партията са, меко казано, възмутени от това, което се случва. Той ни сплотява, а не ни разцепва. Ако е имал данни за престъпление, отдавана е трябвало да ги сподели в прокуратурата“, категорична беше Сачева.

Тя отговори и на въпроса възможно ли е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се яви на президентските избори:
„Прекалено рано е да коментираме каквито и да било лица, но със сигурност в ГЕРБ има много хора, които са достойни да вземат тази позиция. Едно е сигурно – не сме обсъждали създаването на ново правителство без премиер Бойко Борисов. Прекалено рано е и въобще не коментираме темата за това кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент. По никакъв начин думите на Радев, че ще се кандидатира за втори мандат като президент, не ни пришпориха. Радев непрекъснато тича пред вятъра – това си е негова стратегия, която непрекъснато следва и непрекъснато се проваля. Ето –  виждате, че дори не изчака вицепрезидентът Йотова да се излекува от коронавируса и да е до него. От нейно име говори, очевидно притиска БСП“, каза социалният министър.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html