петък, 19 април 2024 г.

Гришо може да играе два мача за един ден

Григор Димитров може да изиграе два мача за един ден в Мелбърн. Това стана ясно от изявление на директора на Откритото първенство на Австралия и президент на местната тенис федерация Крейг Тайли. Той обяви, че двубоите, които трябваше да се състоят днес, но бяха отменени заради заразен с коронавирус служител в хотел „Grand Hyatt“, където е отседнал и Гришо, са преместени за петък.

Тайли добави, че всички надпревари ще завършат по график, а стартът на Australian Open няма да бъде отлаган.

„Шестте турнира в Мелбърн (два ATP, ATP Cup и три WTA 500) ще се възобновят в петък. Тогава се очаква дъждовно време, така че е възможно да използваме покрити кортове. Тенисистите ще трябва да изиграят по два мача. Форматът на срещите може да бъде съкратен, за да завършат състезанията до началото на Australian Open. ATP Cup ще завърши в неделя, а не в събота“, поясни турнирният директор.

Григор Димитров трябваше да излезе днес за мача си от осминафиналите на „Мъри Ривър Оупън“ срещу австралиеца Алексей Попирин, но двубоят ще се състои ден по-късно, а при успех първата ни ракета ще трябва да изиграе още една среща.

Откритото първенство на Австралия ще започне по план на 8 февруари. Но жребият за основните схеми, който трябваше да е днес, е преместен за утре, 5 февруари. Тогава ще станат ясни и първите съперници на Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html