четвъртък, 2 май 2024 г.

Румен Радев предизборно обещава нова концертна зала

Президентът Румен Радев обяви заедно с ръководителите на организациите учредители и обществен съвет съвместна инициатива за изграждане на нова национална концертна зала. Сред учредителите на инициативата са Софийската филхармония и Съюзът на българските музикални и танцови дейци. Инициативата е под патронажа на държавния глава.
Председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци Станислав Почекански обясни идеята за изграждането на нова концертна зала в София.
„Представлява музикален комплекс от голяма акустична зала, няколко по-малки акустични зали, репетиционни и спомагателни помещения и музей на българската музикална култура, както и учебен комплекс по музикално изкуство“.
„Тук не става въпрос просто за зала. Залогът е много по-голям – става въпрос за българската култура и духовност, като един от най-важните спойващи елементи за обществото. Нашите творци, които гастролират и работят на най-престижните световни сцени, заслужават да имат най-сетне нова зала тук, в своята родина, в която да могат не само пълноценно да репетират и да радват българската публика, но и да имат свой музикален и културен храм“, каза Радев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html