събота, 4 май 2024 г.

Веселин Марешки: Прокопиев е паразит

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки направи култово изказване близо два месеца преди парламентарните избори у нас, в което коментира предстоящия вот, предизборната програма на партията си, Иво Прокопиев и „Да, България“. Пред Нова Марешки говори и за невърнатите партийни субсидии от някои партии и движения.

„Хората са казали, че най-много се лъже преди избори и след лов. Крайно време е на това нещо да се сложи край. Преди изборите е опасно, защото подлъгват хората. Сега много граждани ми се обаждат и ми се извиняват, че не са ме подкрепили, защото са повярвали на лъжите“, коментира депутатът по повод обещанието си да плаща по 5 000 лева неустойка на избирателите за неспазено обещание.

„Явяваме се с една много ясна и прагматична програма: държавна верига от бензиностанции. Като политик, ако не успея да принудя другите колеги да гласуваме това нещо и то да се реализира, като бизнесмен ще проведа това мероприятие и ще изградя такива бензиностанции. Ако не го направя, подписвам договор. Ако в рамките на периода, който определим – година или две от началото на мандата, няма изградена бензиностанция в района, в който сме получили подкрепа, плащам неустойката. Никой няма никакъв ангажимент да гласува за мен. Просто трябва да подпише този договор”, каза още той.

По повод обвиненията за незаконния строеж в Морската градина на Варна, Марешки коментира, че си е направил труда да прочете „пасквила“, който се е появил в една „малотиражка“ на Прокопиев, срещу когото имало протести за строеж на Черноморието.

„Не мога да отговарям на такива паразити. Лидерът на тази формация в момента е в Нова Зеландия, защото те така са свикнали – крадат и бягат от България. Това е политическа атака. Защо сега се сещат? Това е декларирано с декларация пред общината. Това нещо е 80 квадрата. От едната срана са милиони българи, които са ограбвани, а от другата – 80 квадрата. Купил съм сградата в този вид. Сменил съм дограмата и боята. Ако това беше новина, там щеше да има хиляди протестиращи.
Медиите, политиците и бизнесът трябва да служат на обществото. От тази новина не се интересува никой. За Прокопиев искате ли да разберете, за „Да, България искате ли да разберете, че не са си върнали субсидията?“, попита риторично Марешки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html