петък, 3 май 2024 г.

„Левски“ приключи с поражение лагера в Умаг

„Левски“ загуби последната си проверка на хърватска земя с 0:1 от „Сараево“. „Сините“ изиграха добро първо полувреме, но в началото на втората част Харис Ханджич (56) даде аванс на босненците в спортния център Stella Maris Football Camp в Умаг, което се оказа и достатъчно за победата на тима му.

Така играчите на Славиша Стоянович си тръгват от Умаг с две поражение и три победи. За първи път те не отбелязаха гол в проверките.

До момента „Левски“ отстъпи с 1:2 от словенския „Домжале“, след което победи с 1:0 полския „Подбескидзе“, с 2:1 словенския „Копер“ и с 1:0 своя словенски кошмар от евротурнирите – „Олимпия“ (Любляна).

Стоянович в четвърти пореден двубой започна в схема 4-4-2. Той не заложи на най-доброто, като даде възможност и на футболисти, които имаха по-малко минути.

„Последен ден от лагера и вижда се, че сме малко изморени. „Сараево“ е добър отбор, шампион на Босна и Херцеговина. Дадохме време на много от играчите. Исках да видя всички в игра и може би се получи загуба на концентрация през второто полувреме. Направихме всичко, което бяхме планирали по време на подготовката и това е най-важното за момента“, заяви след срещата Стоянович.

„Сега има още малко време до започването на шампионата и трябва някакви тактически работи да доработим – като реакцията след губене на топката и т.н. Това ще бъде нашата работа до началото на шампионата. Имахме договорка в началото на срещата да запазим играчите си, но „Сараево“ играха много грубо, но във футбола е така. За Луи Нганиони не мога да кажа още нищо. Ще говорим с г-н Сираков за него. Да, чакаме футболист да дойде, но няма да бързаме“, добави словенецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html