петък, 3 май 2024 г.

„Дейли Мейл“ ще плаща на принц Хари за клевета

Британският принц Хари осъди в. „Дейли Мейл“ да изплати значително обезщетение за клевета срещу него, съобщи Би Би Си. Сумата се пази в тайна.

През октомври миналата година вестникът пусна статия, в която се твърди, че внукът на кралица Елизабет Втора се държи пренебрежително с военните и дори не е отговорил на писмо на бивш британски висш офицер. Принц Хари, както е традицията в британското кралско семейство, прекара значително време на служба във Въоръжените сили на Нейно Величество. В изявление до Върховния съд адвокатката му нарече твърдението на „Дейли Мейл“ „неоснователно, невярно и клеветническо“. Също така добави, че Хари е „горд, че е служил в британските въоръжени сили“ и „оттогава поддържа активни връзки с армията и ще продължи да го прави и в бъдеще“. Принцът изкара десет години активна служба и стигна до чин капитан на британските ВВС.

Принцът и съпругата му Меган официално се отказаха да бъдат „старши членове“ на кралското семейство в края на март 2020 г. и оттогава Хари, както той самият пожела да го наричат – без титла, има неспокойни отношения с медиите.

Последвайте ни и в Инстаграм:https://www.instagram.com/antenibg/

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html