събота, 4 май 2024 г.

Дадоха световното по хокей на лед на Латвия

Световното първенство по хокей на лед за мъже през тази година ще се състои само в Латвия, съобщи международната федерация (IIHF).

Както ви информирахме преди време през миналия месец Беларус бе лишен от правото да домакинства срещи от шампионата като съорганизатор от съображения за сигурност заради нестабилната политическа обстановка в страната и пандемията от COVID-19.

Дания и Словакия заявиха желание да приемат мачове от турнира, но Съветът на IIHF прецени, че е най-добре двубоите да се играят единствено в Рига заради коронавируса.

За срещите от първенството от 21 май до 6 юни ще бъдат използвани „Арена Рига“ и Олимпийския спортен център, който ще бъде преоборудван в хокейна зала с капацитет от 6 000 места.

Двете съоръжения са разположени на 150 метра едно от друго, така че при необходимост може да бъдат превърнати балон.

Зала „Даугава“, която също е близо до „Арена Рига“, ще бъде използвана за тренировки, а делегациите на 16-е участващи отбора ще бъдат настанени в един и същи хотел.

На този етап се планира мачовете да се играят без публика, но при подобряване на епидемиологичната обстановка, свързана с коронавируса, може решението да се преосмисли.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html