събота, 4 май 2024 г.

Григор Димитров: Мисля ден за ден

Първата ни ракета Григор Димитров даде интервю пред BBC, в което коментира обстановката в Мелбърн няколко дни преди старта на първия за годината турнир от Големия шлем.

Българинът се надява строгата карантина, под която са били част от играчите, да не се отрази твърде много на подготовката им за Australian Open.

„Старая се да извлека възможно най-много позитиви от ситуацията. Имам възможност да тренирам навън и да дишам свеж въздух по няколко часа на ден и се опитвам да се възползвам максимално от това. В момента мисля ден за ден. Вече мина половината време от престоя ни тук и е чудесно, че няма нови случаи на заразени с COVID-19″, коментира хасковлията.

На въпрос дали според него играчите, които са могли да тренират, ще имат предимство пред поставените под строга карантина, българинът отговори:

„Това определено ще е в плюс на някои играчи, но всички ние сме различни. Някои от нас обичат да тренират всеки ден, други – през ден, а трети имат нужда от повече занимания във фитнеса. Обикновено ни отнема около седмица, за да се адаптираме към обстановката на турнирите от Големия шлем. Иска ми се да мисля, че никой няма да има нечестно предимство, тъй като съм съпричастен с играчите, които бяха под строга карантина, и ги подкрепям доколкото мога. Тяхната ситуация е много неприятна. Мога да си представя през какво преминават, тъй като бях заразен с вируса и прекарах три седмици вкъщи, но дори тогава поне си у дома, а не в хотелска стая. Това няма как да не се отрази на подготовката им“.

Водещият Бен Бланд попита Димитров и дали смята, че е несериозно участниците на Australian Open да се оплакват от карантината, докато са настанени в хотели с румсървис, докато много други хора по света са поставени в доста по-тежки условия.

„Възможно е да е така. Не мога да говоря от името на другите играчи. Всеки се опитва да намери най-добрия начин, по който да се справи с тази ситуация. Както казах, за нас като спортисти е много важно да сме навън и да се движим. Мисля, че в това се корени целият проблем“, каза световният №19.

Григор Димитров ще започне сезона с участие на ATO 250 турнира Murray River Open днес. Първият съперник на нашето момче ще бъде световният №232 Андрю Харис. Австралиецът, за когото това ще бъде най-големият мач в кариерата му, си осигури среща с българина, след като в първия кръг победи Таро Даниел (Яп) – 5:7, 6:4, 7:5.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html