събота, 4 май 2024 г.

След Лупи и партия МИР подкрепя Радев за втори мандат, чака се Цветан Цветанов

След небезизвестния Александър Томов-Лупи, който първи се натегна да е инициатор за втори мандат на Румен Радев, и партия МИР се залепи за настоящия държавен глава в опит да си отчупи от рейтинга му. Това се случи буквално половин час след обръщението на Радев, в което той официално декларира намерението си да се пусне през есента в битка за нови 5 години на „Дондуков“ 2.

От партия „Морал, Инициативност, Родолюбие“(МИР) опаковаха подкрепата си с няколко клишета, първото от които гласи: „МИР изказва пълната си подкрепа за българския президент да оглави изключително важната за българската държава позиция, която ще му даде възможност да продължи своята принципна и решителна битка за благополучието на българския народ и просперитета на държавата.“

Сега публиката, която е изкушена да следи българската политика, очаква с нетърпение и републиканците на Цветан Цветанов да се присламчат към държавния глава. Цветан Цветанов изненадващо бе поканен на консултациите за честни избори при Румен Радев и двамата вече добре си поговориха за ролята на полицейските шефове по места при вота. Новоизлюпеният републиканец и утвърден евроатлантик има прекрасен опит как се затварят цели ромски махали по време на избори и как месното население може да бъде принудено да гласува под строй. За подобни процеси разказват от щаба на бившия кмет на Хасково Георги Иванов. Благодарение на намесата на Цветанов и на местния полицейски шеф, Георги Иванов загуби изборите и на стола му седна довереника на Цветан Цветанов – Добри Беливанов. После ГЕРБ се отказа от Беливанов по време на мандата му заради серията от скандали, в които замеси партията.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html