събота, 4 май 2024 г.

Марешки за Радев: Един празен, пропилян мандат

Отчетът на президента Радев не промени нашата позиция, изразена още при 100-те му дни. Един празен, пропилян мандат. В отчета не чухме никакви постигнати резултати, а само серия от нови празни обещания, общи приказки. Жал ми е за него, че не може да отчете нищо. Внушението, което излъчва, е безсилие. Не е добре един държавен глава да е безсилен.

Това обяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки по повод отчете на държавния глава, който днес обяви, че ще се кандидатира и за нов мандат.

Марешки смята, че дейностите на Радев нямат общо правомощията му. По думите му работата на президента може да се определи като „нищоправене“.

„Откога срещите и телефонните разговори са отчет за един мандат?! Но не съм очаквал друго от президента на БСП. Всъщност днешната изява по-скоро беше подгряваща за кампанията на социалистите за парламентарните избори.

Отново ще го употребят като подгряващ изпълнител, което е жалко, разбира се, защото принизява институцията. След този отчет на Радев, ние от ВОЛЯ сме още по-спокойни и уверени, че постъпихме правилно през 2020г. като не позволихме да има негов служебен кабинет. Щеше да е пълен провал“, коментира още Марешки.

Чух, че предложи видеонаблюдение в избирателните секции. Четири години мълча по темата, а ние от ВОЛЯ четири пъти внасяхме такъв законопроект. Тогава, когато беше времето да се приеме, той не ни подкрепи. Това е политическо лицемерие, категоричен е лидерът на ВОЛЯ.

Смятах, че Радев ще признае дълбоките си грешки и няма да се кандидатира за нов мандат. Това каза заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев пред журналисти във връзка с отчета на президента Румен Радев и заявката му да се кандидатира отново на президентските избори.

„Честно казано в неговото, надявам се, последно отчитане на дейността като президент смятах, че ще признае дълбоките грешки, които допусна, изключителното разделение на нацията, което насади, и че в крайна сметка ще каже, че няма да се кандидатира за нов мандат“, каза Георгиев.

„Да говориш за COVID, че ти си бил проводник на мерки, на разум, когато отричаше вируса, когато миналата година се качи на Шипка и се подигра с епидемията и предприетите действия – това е мерзост“, изтъкна Георгиев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html