събота, 4 май 2024 г.

Ясно е колко зрители ще гледат Гришо и Цвети на Australian Open

Министърът на спорта на щата Виктория Мартин Пакула обясни как ще бъдат запълнени трибуните по време на Откритото първенство на Австралия .

През първите 8 дни на турнира ще могат да присъстват до 30 000 зрители на ден, а през следващите шест – до 25 000.

По този начин през 2021 г. разрешената заетост ще бъде приблизително половината от тази, която е била през предишните години.

Първият Голям шлем за сезона, в който ще участват първите ни ракети Григор Димитров и Цветана Пиронкова, започва на 8 февруари.

Хасковлията пък ще започне участието си на турнира Murray River Open с мач срещу победителя от сблъсъка между Андрю Харис и Таро Даниел.

Българинът е втори поставен в схемата и в качеството си на такъв се класира директно за втори кръг. Там негов опонент ще бъде участващият с „уайлд кард“ представител на домакините Андрю Харис, който е на 232-ра позиция в ранглистата, или 117-ият в света Таро Даниел.

При евентуален успех в трети кръг нашият ще се изправи срещу някой измежду Томи Пол, Камерън Нори, Борна Гойо и Алексей Попирин. Евентуален противник на първата ни ракета на полуфинала би бил №21 в света Феликс Оже-Алиасим, а ако лидерът в схемата Стан Вавринка не допусне изненада бихме могли да видим мач между него и Димитров за един от първите ATP трофеи за годината.

Турнирът Murray River Open е от категория ATP 250 и ще се проведе от 1 до 7 февруари.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html