събота, 4 май 2024 г.

Политологът Стойчо Стоев: Идва коалиция между БСП, ДБ и Слави Трифонов

Политологът Стойчев разкри спатиите на Слави Трифонов - 0

Ако в парламента влязат пет партии, както сочат повечето социологически проучвания, след изборите се задава интересна коалиция – БСП и „Демократична България“ с негласната подкрепа на „Има такъв народ“. Това прогнозира политологът Стойчо Стоев по Нова нюз. „Ако пет партии влязат в парламента, единствената работеща комбинация е БСП плюс „Демократична България“, с някаква подкрепа от „Има такъв народ“.  Възможно е и да бъде съставено правителство на малцинството“, обясни Стоев.

Според него ГЕРБ ще спечели вота, но няма с кого да направи коалиция. „При тази констелация на събитията 3% преднина на ГЕРБ пред БСП е добре, защото дава самочувствие на ГЕРБ, а в същото време мотивира и опозицията.
ГЕРБ може да състави правителство само с „Демократична България“, но ми се струва малко вероятно към този момент“, заяви той.

Партията на Слави Трифонов не може да си позволи да направи открито коалиция с най-големите партии, това би било сериозен удар по имиджа му. „Те искат да влязат в парламента като опозиция на всички и да трупат дивиденти на базата на неучастието си. В този момент стратегията на „Има такъв народ“ е да не участва във властта“, смята политологът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html