събота, 4 май 2024 г.

Милиардер и партньор на Путин по джудо: Дворецът е мой

Аркадий Ротенберг продает брату компанию «Волгограднефтемаш» - Ведомости

Близо две седмици след излизането на филма „Дворец за Путин“, имащ за цел да разкрие масивното имение на руския президент на брега на Черно море, човекът, който твърди, че е истинският му собственик, заговори открито пред медиите, предаде ДПА, цитирана от БТА. Руският бизнесмен Аркадий Ротенберг заяви, че „дворецът“ във видеото, гледано милиони пъти в ЮТюб, му принадлежи. „Това вече не е тайна„, каза той днес пред канала „Маш“ на комуникационното приложение „Телеграм“.

Ротенберг, който през 2019 година продава дела си в компанията за строителство на газопроводи „Стройгазмонтаж“ за сума, която бизнес изданието РБК оценява на около 75 милиарда рубли (990 милиона долара), заяви, че е купил двореца преди две години, допълва Ройтерс. „“Механизмът беше много сложен, имаше много кредитори и успях да стана плодоползвател“, посочва той, без да дава допълнителни финансови подробности за покупката или за това как я е финансирал.

Предприемачът Аркадий Ротенберг е бенефициент на недовършеното съоръжение на нос Идокапас в Геленджик, потвърди пред ТАСС говорител на бизнесмена. Ротенберг е близък довереник и бивш партньор по джудо на президента Владимир Путин. 69-годишният мъж се смята за един от най-богатите хора в Русия. Той също е в списъка на руснаците, санкционирани от Запада след войната в Източна Украйна, припомня ДПА.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html