петък, 3 май 2024 г.

„Левски“ с трета победа, надви кошмара „Олимпия“ (Любляна)

„Левски“ победи най-големия си европейски кошмар „Олимпия“ (Любляна) с 1:0 в четвъртата си контрола в Хърватия. Попадението за „сините“ бе дело на Найджъл Робърта в 17-ата минута. Успехът е трети за тима на лагера в Умаг.

„Сините“ контролираха изцяло играта през първата част. Още в 7-ата мин Здравко Димитров стреля от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната греда. Секунди след това Стивън Петков имаше шанс да отбележи след удар с глава, но гол отново не влезе.

В 17-ата мин натискът на „Левски“ даде резултат и Найджъл Робърта се разписа. Здравко Димитров подаде на нидерландеца и той с глава прати топката в долния десен ъгъл.

В 22-ата Стивън Петков получи травма и бе заменен от Мартин Петков. В 36-ата минута Симеон Славчев изведе последния сам срещу вратаря. Младокът опита да го прехвърли, но Фрелих успя да избие.

Малко преди края на първата част Здравко Димитров беше фаулиран два пъти поред, но съдийски сигнал не последва, което афектира крилото и той ритна без топка Финк. Играчите на „Олимпия“ започнаха да го блъскат Димитров. Намесиха се и неговите съотборници, но всичко премина без сериозни сблъсъци. В крайна сметка съдията го изгони.

През втората част Звонимир Микулич застана под рамката на вратата на мястото на Николай Михайлов, а Марин Петков влезе вместо изгонения Здравко Димитров. В 56-ата мин Илия Юруков замени Симеон Славчев.

В 62-ата мин Джорде Иванович от „Олимпия“ също получи червен картон след поредица от нарушения. В 68-ата шут на Тома Даске попадна точно в ръцете на вратаря на словенския тим.

„Специално през първото полувреме имахме добри положения. Малко успокоихме темпото след това. Имахме много натоварени тренировки и сега влизаме в момента, в който повече да залагаме на тактика, а не толкова на интезивни тренировки.

Имахме хубави шансове за гол днес, но трябва да поправим концентрацията в наказателното поле. Доволен съм от динамиката. Много тичане, много агресия, но имаме доста работа в тактически план и се надявам малко да се поуспокоим. Да работим с глава, а не с физика“, сподели след контролата треньорът на „Левски“ Славиша Стоянович.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html