четвъртък, 2 май 2024 г.

Станислав Иванов: Оставям много приятели на „Герена“, за мен бе чест

Бившият футболист на „Левски“ Станислав Иванов замина за САЩ, където ще се присъедини към новия си тим „Чикаго Файър“.

„Аз съм професионалист и когато трябва да играя за някой отбор, го правя на 100%. Това е крачка напред в моята кариера и към моята мечта. Много рано започнах да тренирам с мъжкия отбор на „Левски“, но постепенно заиграх, защото разликата между мъжкия и юношеския футбол е много голяма. Смятам, че се представих добре“, коментира Иванов.

„За първи път ми се случва да отида в чужбина, но трябваше да предприема тази стъпка“, добави той.

„Ще направя всичко необходимо, за да се адаптирам, колкото се може по-бързо и да заиграя, колкото се може по-рано. Не мога да кажа дали решението е правилно. Ще видим… Моята цел е да съм жив и здрав, което е най-важното и да заиграя и да покажа това, което мога.“

Стаси призна, че е гледал всички контроли на „сините“ до момента в Умаг от зимната подготовка, а най-голямо впечатление му е направил Славиша Стоянович.

„Абсолютно всички мачове ги гледах на новото приложение на клуба. Най-голямото впечатление ми направи старши треньорът, който променя отбора за отрицателно кратко време. За състав като „Левски“ офанзивната игра е най-нормалното нещо. Оставам доста приятели на „Герена“, което за мен е голяма чест. Младите момчета заслужават да им се дава път. От много години са в клуба и показват, че имат качества да играят“, каза още Иванов.

„Доста хора се свързаха с мен от Чикаго и най-вероятно ще ме чакат на летището, когато пристигна. Проучил съм горе-долу футболистите, треньорът Рафаел Вики е швейцарска легенда. С него няколко пъти се чухме вече. Разговарях и със спортния директор. Всички са много гостоприемни и приветливи. Още не знам с кой номер ще играя в „Чикаго Файър“, каза още Станислав.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html