петък, 3 май 2024 г.

Младен Маринов ще води листата на ГЕРБ в Благоевград

Бившият вътрешен министър от кабинета „Борисов -3“ Младен Маринов ще води листата на ГЕРБ в Благоевград. Според запознати с партийните дела и реденето на местата в бюлетините за предстоящия вот роденият в Тетевен бивш началник на СДВР и главен секретар на МВР е получил доверието на премиера Бойко Борисов, въпреки че сдаде поста вътрешен министър през миналата година.

Фактът, че Маринов ще води листата на управляващите в Благоевград, изобщо не е случаен – офицерът е завършил висшето си образование със специалност „Право“ в Югозападния университет, а в момента е докторант във висшето учебно заведение. От ГЕРБ разчитат на факта, че преминалият през цялата стълбица в системата на МВР Младен Маринов е силно разпознаваема фигура и натрупа доста позитиви с действията си като началник на СДВР, главен секретар на МВР и министър на вътрешните работи. Другите, които били много сигурни за листата на управляващите в Благоевград, са действащите депутати Стефан Апостолов от Симитли, Георги Динев от Петрич, както и бившият волейболен национал и треньор Найден Найденов.

Атанас Камбитов и Цветан Цветанов

Задачата на Младен Маринов и останалите кандидати за народни представители от ГЕРБ ще бъде да изметат останките от Цветан Цветанов в един от бастионите му  Благоевград. „Републиканците“ на Цецо ще атакуват местата в следващия парламент с редица бивши кметове, любимци на бившия втори в ГЕРБ – Атанас Камбитов, Георги Икономов и Кирил Котев.

Александър Симов

Очаква се сериозна битка в региона, още повече че в Благоевград БСП най-вероятно ще заложи като водач на листата на едно от остриетата си Александър Симов, вече кален в няколко предизборни битки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html