събота, 4 май 2024 г.

Джокович започна годината с победа над шампиона от Sofia Open (видео)

Световният №1 Новак Джокович и неговият сънародник Филип Краинович записаха победи над шампиона от Sofia Open 2020 Яник Синер на демонстративния турнир в Аделаида.

Краинович записа 3 аса срещу 2 на италианеца, като и двамата не направиха нито една двойна грешка в хода на мача. Сърбинът реализира единствената точка за пробив в срещата, а освен това имаше леко преимущество по отношение на спечелените както на първи, така и на втори сервис точки. В крайна сметка той триумфира в мача с 6:3.

Веднага след това дойде време за сблъсъка между Синер и Новак Джокович. Лидерът в ранглистата първоначално отказа срещата заради мазоли на дясната ръка, но по-късно реши да играе и също спечели с 6:3.

Сърбинът беше безгрешен при точките на първи сервис, докато Синер спечели едва 57% от своите. В хода на мача Ноле реализира два от четирите си точки брейкпойнта, докато младият италианец така и не достигна до възможност за пробив.

„Не сме играли пред толкова много зрители от една година, така че това е специален момент. Аделаида заема специално място в сърцето ми, преди 14 години спечелих тук една от първите титли в кариерата си (третата от общо 81 до момента).

Знам, че това е труден момент за цялата планета, много хора страдат, така че съм благодарен за възможността да съм тук пред вас. Не беше лесно – 14 дни затворени в хотел и само няколко часа за тренировки.

Извинявам се, че излязох веднага на корта. Трябваше ми помощ от физиотерапевт. Последните няколко дни имах проблеми и не знаех как ще реагирам на мача. Но исках да изляза, исках да играя. Разбира се, мазолите пречат, но това е част от нашия живот. Ние сме професионални спортисти, знаем как да играем с болка. След усилените тренировки и в навечерието на ATP Cup не исках да рискувам, но емоциите от пълния стадион бяха толкова силни, че трябваше да изляза“, развълнуван бе Новак сред първата си победа за 2021 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html