събота, 4 май 2024 г.

Пиронкова ще участва на турнир със Серина Уилямс

Цветана Пиронкова ще вземе участие в турнира Yarra Valley Classic, който ще се проведе от 31 януари до 6 февруари. Това стана ясно, след като бяха публикувани списъците с участничките в двете WTA 500 надпревари, които ще предшестват Australian Open.

Водач в схемата на турнира е световната №1 Ашли Барти, а втора поставена е настоящата шампионка на Australian Open София Кенин.

Под №5 e Серина Уилямс, а сред звездите на надпреварата са и двукратните шампионки от Големия шлем Петра Квитова и Гарбине Мугуруса, както и бившата №1 в света Каролина Плишкова.

Припомняме, че Цветана Пиронкова намери място в основната схема на Australian Open, след като преодоля провелите се в Дубай квалификации, губейки само един сет в три мача.

По време на пресявките българката загуби само 16 гейма, което й отреди второ място сред всички участнички по този показател.

Преди началото на Yarra Valley Classic Ашли Барти и Серина Уилямс ще участват в демонстративен турнир в Аделаида, след което ще отлетят за Мелбърн. Световната №1 не е била на корта от февруари миналата година, когато загуби от Петра Квитова в Катар. Австралийката не е напускала родината си от началото на пандемията, като миналата есен реши да не защитава титлата си на „Ролан Гарос“.

В същото време именно турнира в Париж бе последният за Уилямс през миналия сезон. Американката трябваше да се изправи срещу Цветана Пиронкова във втори кръг, но няколко часа преди мача се оттегли заради контузия в ахилесовото сухожилие.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html