неделя, 28 април 2024 г.

Валери Симеонов: Ако заведенията отворят на 1 февруари, ще напълним хазната с глоби

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви пред Нова тв, че подкрепя ресторантьорите, но протестното отваряне на заведенията от 1 февруари само ще доведе до напълване на хазната с глоби. „Аз съм единственият политик, който поддържа тезата, че отварянето на ресторантите при спазване на мерки не носи по-голяма опасност от отварянето на училищата”, допълни лидерът на НФСБ. Според него пътят за решаване на проблема е диалог със щаба и с премиера.

Той коментира и скандала със средния пръст, който уж бил показал на протестиращите пред Министерския съвет собственици и персонал на заведения у нас.

Който е наблюдавал поведението ми през последните години в политиката, знае. Човек, който показва среден пръст и се скрива, е страхливец. Познавате ме, че не съм страхливец. Aз съм човек на директния сблъсък. Когато имам нещо, отивам и го казвам. През 2018 г. бях човекът, който се противопостави сам на Васил Божков, сам и на други олигарси, каза Симеонов и припомни, че се е противопоставил сам и на шума в заведенията.

За пореден път Симеонов обясни, че жестът му пред протестиращите бил с палец към главата, за да покаже на онези, които скандират нецензурни думи против него, че нямат акъл. „Отворих прозореца, за да погледна. Една група от 5-6 човека започнаха да крещят вулгаризми, обиди. Направих така, че ги попитах къде ви е ума. Не съм сигурен, че тези хора бяха от протестиращите, които се бяха събрали да защитят бизнеса си. Поддържам връзка с основните организации на хотелиери и ресторантьори. Аз също съм член на една от организациите. Няколко дни обсъждаме доколко е целесъобразно да се направи митинг. Още на 15 януари съм казал позицията си за защита на ресторантьорския бизнес“, припомни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html