събота, 4 май 2024 г.

Пак тестват Григор Димитров за коронавирус

Карантината за Григор Димитров и други тенисисти в Австралия приключва утре.

За да имат право да се движат без ограничения, играчите трябва да покажат отрицателен тест за коронавирус и ще получат официална акредитация за предстоящите турнири.

„Радвам се, че няма да спазвам ограниченията на балона, защото в Мелбърн имам любими ресторанти. Много харесвам храната тук. Трябва да сме благодарни на австралийската федерация, че прави всичко възможно да има турнири в условията на пандемия. Всеки от нас трябва да направи някакъв компромис. Изкарах вируса миналата година и три седмици не мърдах от вкъщи. В първите дни се чувствах ужасно. Отслабнах физически, имах проблеми със сърдечния ритъм, правих си и антистрес тестове. Загубих мускулна маса и се възстановявах повече от месец”, коментира Димитров за местна телевизия.

„Тук дните минават бавно, но аз се опитвам да съм спокоен. Не знам дали ще има някакви негативни последици от карантината, но наистина се надявам да няма. Скоро започва първият турнир за годината, в който ще имаме възможност да изпробваме силите си“, казва още първата ни ракета.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html