събота, 4 май 2024 г.

Валери Симеонов показва среден пръст на протестиращите (видео)

Ресторантьори разпространиха видео на зам.-председателя на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който показва среден пръст на протестиращите пред Министерски съвет. Хиляди се събраха от цялата страна пред Министерски съвет, за да подкрепят протеста, организиран от ресторантьорите от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Валери Симеонов категорично отрече да е показвал среден пръст на протестиращите от ресторантите и заведенията в Триъгълника на властта. Той заяви, че подкрепя ресторантьорите и заведенията трябва да отворят врати.

Ако проследите моята позиция и изказвания, ще видите, че съм подкрепял този бранш и смятам, че трябва да отвори врати. Въобще не съм показвал среден пръст. Излязох на прозореца, за да видя колко души има на протеста, а отдолу имаше една група от 5-6 човека. Не знам дали са били от този протест или са някаква външна група, внедрила се в него. Започнаха да ме обиждат. Аз им размахах показалеца, а не средния пръст, и ги питах с какъв акъл го правят, при положение, че аз ги подкрепям. Самият аз съм потърпевш от затворените заведения, тъй като участвам в този бизнес. Това бе цялата ситуация, коментира Валери Симеонов.

Припомняме, че във вчерашния ден премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Костадин Ангелов да разговаря с браншовите организации, за да се споразумеят за дата на отваряне на затворените заради коронавирусните мерки, заведения, както и адекватно изплащане на средствата за подпомагане. По-късно Ангелов издаде заповед, с която разреши работата на заведенията от 1-ви март. От БАЗ и СЗБ са категорични, че искат отваряне на дневните заведения от 1-ви февруари, а на нощните заведения от 1 март. По думите им, ако това не се случи, те ще отворят протестно обектите си от 1 февруари въпреки заповедта на здравния министър.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html