събота, 4 май 2024 г.

Бил Гейтс не бил „злият демон“ на COVID-19

Една от най-разпространяваните снимки в интернет
Съоснователят на Microsoft и един от най-богатите хора в света Бил Гейтс заяви, че е останал изумен от обема на „лудите“ и „зли“ теории на конспирацията за него, разпространяващи се в социалните медии по време на пандемията на COVID-19, но заяви в интервю пред Reuters, че би искал да проучи какво стои зад тях.
Гейтс каза, че милионите онлайн публикации и „луди конспиративни теории“ за него и за най-добрия американски експерт по инфекциозни болести Антъни Фаучи вероятно са се утвърдили отчасти поради комбинацията от плашеща вирусна пандемия и възхода на социалните медии.
Откакто пандемията започна преди година, различни конспиративни теории бяха разпространени в интернет, които по-късно бяха обявени за дезинформация за коронавируса, неговия произход и мотивите на работещите за борба с него и бяха системно изтривани в социалните мрежи. Те включват твърдения, че Фаучи и Гейтс са създали пандемията, за да се опитват да контролират хората, че те искат да се възползват от разпространението на вируса и че искат да използват ваксини, за да вкарват проследими микрочипове в хората.
Доктор Антъни Фаучи

Гейтс похвали Фаучи и Франсис Колинс, ръководител на Националния здравен институт на САЩ и каза, че очаква с нетърпение да ги види в състояние да работят ефективно и да говорят истината при новата администрация на президента Джо Байдън. Милиардерът изрази и задоволство от факта, че при Байдън Съединените щати са се присъединили към Световната здравна организация и новият президент е назначил умни хора в екипа си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html