събота, 4 май 2024 г.

Самоубийственият ПР на Цветанов

В рамките на няколко дни Цветан Цветанов се опитва да си направи политическо харакири. Първият, засега неуспешен опит, беше по време на консултациите с президента Румен Радев, на които бившият втори в ГЕРБ говори за манипулации по време на различни изборни кампании. Вторият, също може би неуспешен, беше след тези консултации, когато в ролята си може би на „медиен експерт“ физкултурникът започна да дава оценки на ръководителите на двете обществени медии у нас – не харесвал Емил Кошлуков, неговият човек бил Андон Балтаков, който му дава трибуна всекидневно. Третият, може би успешен, беше по време на уж провокативното интервю пред bTV. Няколко неща не са ясни – пиарът ли му е лош или любителят на недвижима собственост започва открита война с бившите си покровители. Дали пък Цветанов с тези изказвания не плаши ГЕРБ, БСП и ДПС, че знае как да „оправи“ едни избори и не ги кара индиректно да го търсят за предизборна коалиция. Особено след изказването на заместник-председателя на „Републиканците“ Павел Вълнев, че новата партия ще търси силно представяне в смесените райони.
С тези си изказвания, макар че не обели и дума срещу бившия си покровител Бойко Борисов, Цветанов събра доста врагове, които няма да му простят. Като се започне от ДПС, премине се през „голямата уста“ на ГЕРБ Георги Харизанов, през бившия главен прокурор и се стигне пак до Борисов. Премиерът засега мълчи, за някои учудващо лежерно приема ударите на бившия си помощник, но със сигурност ще удари преди изборите. Дали с апартаментите на Цветанов, дали с тотална смяна на Цветановите кадри в ГЕРБ, дали с подробности как някой под него се е опитвал да подмени вота (Цветанов), предстои да разберем. И то съвсем скоро. Ако ГЕРБ спечели мнозинство в следващия Парламент и управлява самостоятелно – пътят на Цецо в политиката е приключил, защото Борисов след изборите ще направи всичко възможно да го извади от нея и да прекъсне връзката му с американците, ако изобщо има такава.
Най-силният удар обаче ще дойде, рано или късно, от правоохранителните органи, които макар и засега да запазват мълчание по приказките за манипулации на предишни избори, ще започнат проверка. И тя ще покаже много неща – кой е назначавал шефовете на полицията, която охранява бюлетините, кой е редил районните и секционните комисии и кой точно е организирал изборите. Помните ли вица – Цветанов отива да прави избори в Германия, обажда се и докладва „Шефе, спечелихме“, Меркел е втора.
Едно е ясно – тръгвайки на директна война срещу всички Цветанов се цели в протестния вот, но там играчите са доста – БСП, партията на Слави Трифонов, коалицията на Мая Манолова и Отровното трио и „Да, България“. И мечтите на физкултурника да вземе 350 000 хиляди гласа (по негови думи), изглеждат повече от смехотворни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html