неделя, 28 април 2024 г.

Джудист и боркиня №1 в „Нощта на шампионите“

За шеста поредна година най-добрите български състезатели бяха отличени за своите спортни постижения по време на тазгодишното издание на церемонията „Нощта на шампионите“.

Организатори на събитието бяха Министерството на младежта и спорта, съвместно с Българския спортен тотализатор.

Спортният тотализатор осигури на победителите парична награда в размер на 185 000 лв., за да възнагради усилията им през изминалата 2020 г.

Ето и победителите в отделните различни категории:

• Спортист №1 на България – Миглена Селишка и Ивайло Иванов

• Треньор №1 на България – Петър Касабов и Атанас Герчев

• Спортист с увреждания №1 на България – Християн Стоянов

• Млад спортист до 23 години №1 на България – Милена Тодорова

• Млад спортист до 18 години №1 на България – Саня Петкова и Йосиф Миладинов

• Млад спортист до 16 години №1 на България – Стиляна Николова и Кристиян Цветанов

За най-добри треньори с по 25 000 лв. бяха наградени Петър Касабов (женска борба) и Атанас Герчев (джудо). По толкова получиха и призьорите Селишка и Иванов.

Освен номинираните спортисти и треньори, на награждаването присъстваха и бележити личности, допринесли значително за развитието на спорта в България.

„Венец на победителя“ беше връчен на 11 личности – Ваня Гешева (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Светла Оцетова и Здравка Йорданова (гребане), Георги Глушков (баскетбол), Михаил Таков (бокс), Живко Вангелов (борба), Стоян Балов (борба), Богдан Николов (мотоциклетизъм), Цеко Минев (президент на БФСки) и посмъртно Илия Чубриков (автомобилизъм).

„Благодаря за отличието. Дано не се налага и занапред да ходим с маски. Желая успех на спортистите, повече квоти и повече медали от олимпийските игри“, каза двукратният световен шампион по борба и сребърен медалист от Игрите в Сеул през 1988 г. Живко Вангелов.

„За мен е вълнуващ момент да бъда сред толкова изявени личности в спорта. Изпратихме трудна година, но мисля, че това, което ни предстои, ще бъде голямо изпитание. Пожелавам на всички треньори, ръководители и спонсори да бъдат здрави и успешни, за да преодолеем затрудненията с чест и достойнство“, каза единственият българин, играл в НБА и понастоящем президент на БФБ Георги Глушков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html