събота, 4 май 2024 г.

Раздават 185 000 лв. в „Нощта на шампионите“

Министерството на младежта и спорта, заедно с Българския спортен тотализатор, ще наградят за поредна година личности, допринесли за развитието на спорта в България на церемонията „Нощта на шампионите“.

За шеста поредна година 28 българи ще бъдат наградени за своите спортни постижения по време на тазгодишното издание на церемонията „Нощта на шампионите“.

Церемонията ще се състои тази неделя, 24 януари от 17:00 ч., а всеки ще може да стане свидетел по БНТ 1 и БНТ 3 в реално време.

Спортният тотализатор ще осигури на победителите парична награда в размер на 185 000 лв., за да възнагради усилията им през изминалата 2020 г. Тя ще бъде разпределена между излъчените печеливши спортисти в шест различни категории:

• Спортист № 1 на България
• Треньор № 1 на България
• Спортист с увреждания № 1 на България
• Млад спортист до 23 години № 1 на България
• Млад спортист до 18 години № 1 на България
• Млад спортист до 16 години № 1 на България

Освен номинираните спортисти и треньори, на награждаването ще присъстват и бележити личности, допринесли значително за развитието на спорта в България. Те имат честта да получат най-високото отличие в тази област – „Венец на победителя“, което ще бъде връчено лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

„Венец на победителя“ ще бъде връчен на 12 личности, допринесли за прославянето на българския спорт. Орденът е считан за една от най- престижните награди в сферата на спорта. Носители на тазгодишната награда са имена като Ивайло Маринов и Петър Лесов, Ваня Гешева, Асен Златев, Йордан Биков, Светла Оцетова и Здравка Йорданова, както и единственият българин, играл в НБА, Георги Глушков, световната шампионка по художествена гимнастика Бианка Панова, двукратният световен и европейски шампион по борба Живко Вангелов и други.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html