събота, 4 май 2024 г.

Немец от унгарския канал RTL става директор на Нова телевизия

Дирк Геркенс

Бившият изпълнителен директор в RTL Дирк Геркенс, който има повече от 25 години опит в сферата на телевизията, е натоварен от новия собственик – „Юнайтед груп“ да надзирава дейностите на „Нова Броудкастинг груп“. Днес компанията купувач разпространи официално съобщение за приключването на сделката с българската компания на братята Кирил и Георги Домусчиеви „Адванс медиа груп“. Сделката за покупко-продажбата на 100% от медийната група е финализирана само четири дни след разрешението на Комисията за защита на конкуренцията, която не намери антиконкурентни ефекти от покупката на групата около Нова телевизия, включваща 10 телевизионни канала, интернет платформата Нетинфо и 4 радиостанции. „С радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на „Юнайтед груп“. България е привлекателен пазар за нас и като част от „Юнайтед груп“ „Нова Броудкастинг груп“ ще продължи да надгражда силните си страни“, е цитирана да казва главният изпълнителен директор на концерна Виктория Боклаг.

Кирил Домусчиев благодари чрез „Фейсбук“ на целия екип на „Нова Броудкастинг груп“ и останалите дружества от групата „за положените усилия, всеотдайната и професионална работа през последните почти две нелеки години, в резултат на които Нова Груп се утвърди като безспорен лидер на българския медиен пазар“. Той изрази надежда, че новият собственик ще продължи да полага усилия за развитието и модернизирането на групата в България, така че тя да остане „вечен лидер на пазара на медийни услуги“.

Едновременно с покупката на „Нова“, „Юнайтед груп“ получи разрешение за покупката и на вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан мач“ и „Борба“. От профила на Геркенс в Linkedin се вижда, че в продължение на 13 години е ръководил унгарското поделение на RTL – RTL Klub, както и унгарския канал Tv2.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html