събота, 4 май 2024 г.

Навални обяви: няма да си режа вените

Хората се чудят как още съм жив" - кой е Алексей Навални - Webcafe.bg

Руският опозиционер Алексей Навални обяви в профила си в Инстаграм, че няма намерение да се самоубива в затвора. В профила си в социалната мрежа той уточнява, че се намира в изправителното заведение „Матроская тишина“ в Москва. „В плановете ми не влиза да се обеся на решетката на прозореца, да си прережа вените или гърлото с наточена лъжица“, обяснява Навални в Инстаграм.  „Много внимателно ходя по стълбите. Всеки ден ми мерят кръвното – то е като на космонавт и внезапен сърдечен пристъп е изключен. Не пия самогон и не обядвам с бонбони, с които да се задавя. Психоемоционалното ми състояние е съвършено стабилно“, добавя опозиционерът, арестуван при слизането си от самолета на московското летище „Шереметиево“.

Навални говори и за филма за комплекс на брега на Черно море, който той нарича „двореца на Путин“. За три дни той е гледан близо 60 милиона пъти. Той специално благодари на учениците в Русия, които се включиха в кампания в мрежата „Тик Ток“ с призив за протест в събота срещу управлението на президента Владимир Путин.

Междувременно руски съд постави в ареста за 9 дни говорителката на опозиционера Кира Ярмиш, което означава, че тя няма да може да участва в протеста.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html