събота, 4 май 2024 г.

Протести срещу Путин и в подкрепа на Навални днес в София и Варна

Евгений Чупов е организатор на протеста пред посолството на Русия в София

Московчанинът Евгений Чупов организира днес от 14,00 часа протест пред посолството на Русия под надслов „Свобода за Навални“. Протестът е в унисон с организираните акции в на територията на цяла Русия от опозицията на Владимир Путин. Искането е незабавното освобождаване на опозиционния лидер Алексей Навални, когото руските власти арестуваха веднага след завръщането му в Москва от Германия. Именно немските лекари спасиха Навални след опит да бъде убит в родината си.

Към протеста пред руското посолство в София се очаква да се присъединят общественици, които бяха призовани по-рано с петиция. Исканията са за по-строги мерки срещу Русия и още по-категорична позиция от страна на правителството, президента и Народното събрание на България срещу практиките на Кремъл.

Организаторът на протеста в столицата Евгений Чупов е открит противник на Владимир Путин и преди година и четири месеца получи убежище у нас като политически емигрант. Понастоящем Чупов живее със семейството си в България.

Алексей Навални бе арестуван веднага след пристигането си в Москва от Германия

Междувременно акции в защита на Алексей Навални се организират и във Варна, където има голяма руска колония.Също в 14,00 часа те ще проведат шествие митинг пред руското консулство на бул „Македония“ 53 в морската ни столица. Сред лидерите на протеста са посочени имената на Сергей Тидин, Ана Караваева, Олга Осипова, Елена Колесникова и Ана Мазнева

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html