събота, 4 май 2024 г.

„Ливърпул“ рухна на „Анфийлд“ след 4 години

Аутсайдерът „Бърнли“ победи „Ливърпул“ с 1:0 на „Анфийлд“ и затвърди кризата в лагера на шампионите. „Червените“ нямат победа в пет срещи, като в четири от тях не вкараха гол. Освен това поражението беше първо за тях като домакин от 68 мача. Последният тим, спечелил визита на мърсисайдци, беше „Кристъл Палас“, а това се случи през април 2017 година.

Любопитно е, че последната победа на „Ливърпул“ през този сезон също е срещу „Палас“ – 7:0 на 19 декември. Преди една година тимът на Юрген Клоп имаше 55 точки на този етап. Сега точките са 21 по-малко – 34.

Единственият гол за „Бърнли“ вкара Ашли Барнс от дузпа в 83-ата минута. Наказателният удар беше отсъден за нарушение срещу него от Алисон.

С трите точки тимът се изкачи на 16-о място. „Бърнли“ има 19 точки, колкото и „Нюкасъл“. Първият тим под чертата – „Фулъм“, има 12 точки.

„Ливърпул“ също имаше положения, най-вече през първото полувреме. Тогава Дивок Ориги, за първи път титуляр този сезон, уцели гредата. След почивката на терена се появиха Салах и Фирмино. И двамата имаха положения, но не успяха да преодолеят Ник Поуп.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html