събота, 4 май 2024 г.

Собственици на заведения: Отваряме на 1 февруари, независимо от мерките

Както Антени.бг информира по-рано, от асоциацията на заведенията обявиха официално, че излизат на протест на 27 януари пред Министерския съвет.

Алибегов заяви, че в ресторанта хората са седнали един срещу друг, най-вероятно с познат човек и попита къде рискът е по-голям, в големите хипермаркети и магазините за обзавеждане? Според него ако има притеснение, че ще влезе нов щам отнякъде, е редно да бъде ограничен достъпът до страната ни на гражданите от други държави.

„Какво общо има новия щам с нас? Не го готвим в кухнята. Не разбирам защо новият щам е свързан единствено със заведенията. Всичко друго ще отвори, ще има училища, само ние ще седим затворени. В Германия, Австрия, Великобритания – поне там всичко е затворено. А тук само ние. Не сме равнопоставени. Хотелите и ресторантите към хотелите работят. Защо? Какво искат да кажат здравните власти? Че ресторантът в хотела е по-сигурен отколкото този пред хотела? Няма пари за персонал, няма пари за бизнеса. И в същото време се разделя един ресторант да работи, а другият, който е на 10 метра пред него е опасен. Ресторантът отпред ще има същата клиентела, каквато тази в хотела. Гостите на хотела ще излязат навън и ще отидат в другия ресторант“, посочи още той.

„Бройките се вдигат, ние стоим затворени, бройките падат, ние пак стоим затворени. Какво ще вземеш от някого, от когото си взел всичко? Ще ни арестуват на площада ли, ще ни бесят ли? И да пишат акт, ти така или иначе нямаш пари да го платиш“, закани се Ричард Алибегов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html