четвъртък, 2 май 2024 г.

Роджър Федерер ще играе в Доха

Роджър Федерер ще се завърне на корта след повече от година отсъствие заради операции на коляното на турнира в катарската столица Доха.

Това съобщи директорът на АТР 500 състезанието в Ротердам Рихард Крайчек.

„Доколкото знам, Роджър планира да играе в Доха в седмицата от 22 до 28 февруари. Ако навлезе във форма, той може да участва и на нашия турнир от 1 март“, цитира „Форбс“ бившия шампион от „Уимбълдън“ Крайчек.

Рафаел Надал наскоро потвърди участие в Нидерландия, където ще играят също Даниил Медведев, Андрей Рубльов и шампионът от последните две издания Гаел Монфис.

Припомняме, че в края на декември 2020 г. стана ясно, че Местрото от Базел няма да участва на Australian Open, каквито бяха първоначалните му планове. Неговият агент Тони Годсик, който съобщи тогава новината пред Associated Press, сподели още, че е възможно Маестрото да се включи в някой от турнирите, които ще се състоят непосредствено след Откритото първенство на Австралия. Два от тях са именно в Доха и Ротердам.

„Щом Федерер смята, че 8 февруари е твърде рано за него, как би могъл да е сигурен, че ще бъде готов на 1 март? Но в същото време е много важно да отчетем, че да играеш мачове във формат 2 от 3 сета е доста по-различно в сравнение с 3 от 5, както е на турнирите от Големия шлем“, коментира по-рано Крайчек.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html