събота, 4 май 2024 г.

Зидан не си говорил от месеци с играчите в „Реал“

Провалът на „Реал“ (Мадрид) в турнира за Купата на Испания отново поставя на дневен ред въпроса за бъдещето на треньора Зинедин Зидан, пише вестник AS.

Шокиращото поражение от слабака „Алкояно“, както и предхождащите го равенства срещу „Елче“ и „Осасуна“ и загуба от „Атлетик“ (Билбао), направиха така, че тимът има само една победа в последните си пет двубоя.

В същото време кореспондентът на Marca Феликс Диас твърди, че взаимоотношенията между французина и играчите не са добри. „В понеделник един от футболистите ми сподели, че Зидан не е говорил с тях от месеци насам”, отбелязва журналистът.

Снощи направи впечатление, че Зизу не даваше наставления на състезателите си по време на паузите, а с тази задача беше натоварил един от асистенти си.

„Така мисля, но трябва да питате тях“, отговори Зидан на пресконференцията след мача на въпрос дали играчите все още му вярват.

„Случват се такива работи, не е срамно. Поемам пълната отговорност. Ще продължим да работим, както досега, и няма да се вманиачаваме по този резултат. Ако изключим последните няколко мача, се справяме добре този сезон. Ще трябва да се концентрираме върху нещата, които ще трябва да направим допълнително“, допълни Зизу.

В класирането на Ла Лига „Реал“ е втори, на 4 точки зад лидера „Атлетико“ (Мадрид) и на 3 пред „Барселона“. Двата гранда обаче са изиграли цели два мача повече от „дюшекчиите“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html