събота, 4 май 2024 г.

Тенисисти към Джокович: Ти си идиот и егоист

Неволите на играчите преди първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open, продължават с пълна сила. Доста от тях трябва да изкарат двуседмична карантина в хотелската си стая в Мелбърн, а излизането от нея е позволено само за определен срок от време, в което тенисистите да могат да проведат своите тренировки.

Именно поради това световният №1 Новак Джокович излезе с отворено писмо към Тенис Австралия, в което изиска подобряване на условията за колегите си, само че исканията на световния номер едно са били отхвърлени.

Редица състезатели обаче изразиха недоумението си от поведението на сърбина.

Трикратният шампион от Шлема Стан Вавринка отбеляза как на Ноле му е много лесно да дава такива изявление, имайки предвид, че е изолиран в Аделаида, където условията са далеч по-добри, докато Ник Кирьос обяви Джокович за идиот.

Друг австралийски играч в лицето на Сам Грот също се изказа по темата. „Действията на Джокович са глупави и дори егоистични. Той няма право на мнение, защото не е запознат със ситуацията и по никакъв начин не е засегнат от нея. Управникът на щата Виктория е този, който решава. Мнението на Новак не интересува никого“, завърши Грот.

Най-актуален в критиките срещу мерките пък е 13-ият в света Роберто Баутиста Агут.

„Условията са като в затвор, само че с интернет“, изригна испанецът в интервю за канала Sport 5. „Тези хора тук нямат никаква идея за тенис на високо ниво, за тренировки, за това как трябва да изглеждат кортовете за подготовка. Всичко това е пълна катастрофа. Опитват да контролират всичко, а това е големият проблем. Не говоря за шефовете на тениса в Австралия и за организаторите на турнира. Говоря за държавниците, за управниците на щата Виктория и на страната. Те налагат тези мерки, а те са направо неадекватни. Как се тренира в стая? Две седмици в това състояние… Това е лудост!“, недоумява Агут.

Интервюто предизвика много остра реакция от директора на турнира Крейт Тайли, както и от медиите в Австралия.

Един от популярните телевизионни водещи Ричард Ингс каза в сутрешното си предаване, коментирайки думите на испанския тенисист:

„Приятелю, ти ще си тръгнеш от този затвор със 100 000 долара гарантирани пари. Ако победиш в един-два мача, ще станат тройно повече. Затворът си струва, не мислиш ли?! Особено, когато хората от Виктория и по целия свят също са затворени в домовете си, но нямат работа или губят пари ежедневно от това“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html