събота, 4 май 2024 г.

Пуснаха на свобода бияча от Дупница срещу 3 000 лева

Побойникът Красимир Сулев

Състав на Кюстендилския окръжен съд измени мярката за неотклонение „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 3 000 лева за горския стражар Красимир Сулев, който преби бракониер на дърва в Дупнишко. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Инцидентът стана на 6 януари. Тогава пострадалият Константин Станчев е бил санкциониран от обвиняемия за нарушение на Закона за горите, като автомобилът, с който е прекарвал незаконно добит дървен материал, е бил конфискуван и оставен в двора на горското стопанство в Дупница. Горският стражар поискал документите са самоличност на бракониера за съставяне на акт за нарушението, но нарушителят отказал. Сулев отишъл на домашния му адрес и двамата влезли в саморазправа.

Пострадалият Костадин Станчев

Сулев нанесъл побой над бракониера, дори заплашвал и съпругата му. Не съществува опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Красимир Сулев е неосъждан, има регистриран постоянен адрес и създадена обвързаност със семейството, както и трудова заетост. Установено е, че е ангажиран и с треньорска дейност на деца, пише още в мотивите на съда.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html