неделя, 28 април 2024 г.

Последно: Прилепите са виновни за COVID-19

Китайски учени от лаборатория в Ухан, откъдето тръгна коронавирусът през 2019 година признаха, че докато са взимали проби от пещера, обитавана от прилепи, заразени с коронавирус, са били ухапани от бозайниците. Пред инспекторите от Световната здравна организация (СЗО), които са в Ухан от няколко дни, за да изследват причините за появата на вируса, местните са признали, че част от екипа, който е работил в секретния обект с „живите вируси“, е бил без предпазни облекла, ръкавици и маски. Един от учените от „Института по вирусология в Ухан“ потвърди пред „Daily mail“, че зъбите на прилепа минали през гумените му ръкавици „като игли“ и му разкървили ръката.

Разказът на местните учени е на път да опровергае твърденията на различни международни експерти и разузнавания, че коронавирусната инфекция, която вече прерасна в пандемия, най-вероятно се е появила изкуствено в лаборатория в китайския град Ухан. В съобщение на Държавния департамент се посочва, че още през есента на 2019 служители от „Института по вирусология в Ухан“ са били болни от от вирусно заболяване, далеч преди т.нар. „нулев пациент“ в Китай. Симптомите на инфекцията, от която са страдали, частично покриват тези на COVID-19.

Според друга теория институтът в Ухан работи поне от 4 години по изследване на коронавируса, който е бил изпуснат случайно. Секретната лаборатория се намира на едва 20 километра от пазара в китайския град, откъдето се смята, че е започнала коронавирусната инфекция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html