събота, 4 май 2024 г.

„Манчестър Сити“ вади 200 млн. паунда за трансфери

„Манчестър Сити“ планира да върне нападателя на „Интер“ от Ромелу Лукаку в Англия, пише британският The Telegraph. Според изданието мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола ще се насочи към привличането на нов нападател, ляв бек и дефанзивен полузащитник през лятото.

Испанският специалист ще може да разполага с колосалната в разгара на пандемията сума от около 200 милиона паунда за трансфери.

Един от проблемите, които трябва да бъдат решени, е намирането на дългосрочен заместник на нападателя Серхио Агуеро, който се бори с контузии от началото на сезона.

Аржентинският нападател е голмайстор №1 в историята на „Сити“, но договорът на 32-годишния нападател изтича след шест месеца, а решение за бъдещето му все още не е взето.

На Острова пишат, че „небесно-сините“ ще привлекат нов нападател, дори, ако Агуеро в крайна сметка остане в „Етихад“ и след това лято.

Смята се, че нападателят на „Интер“ Лукаку, асът на „Борусия“ (Дортмунд) Ерлинг Халанд и острието на „Бенфика“ Дарвин Нунес са тримата в основния списък на Гуардиола.

Лукаку напусна „Манчестър Юнайтед“ през 2019 г., като дотук е вкарал впечатляващите 51 гола в 73 мача за „нерадзурите“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html