събота, 4 май 2024 г.

Вижте къде се карантинира Цвети Пиронкова

Първата ракета на България Цветана Пиронкова записа 3 победи в квалификациите на Australian Open, играни в Дубай, за да може да си осигури място в основната схема на първия за годината турнир от Шлема.

За да се включи в престижната надпревара обаче, тя първо трябва да прекара 2 седмици под карантина.

В този период Цвети ще има право да отсъства от стаята си само по пет часа дневно, за да тренира. Това означа, че по-голямата част от времето си тя ще прекарва в стаята в хотела си.

Точно това написа и най-добрата ни спортистка за 2020-а в Инстаграм – „Моят дом за следващите 14 дни“.

Щом задължителната карантина приключи, Цвети ще се включи в WTA надпреварата, която ще се състои в Мелбърн.

Припомняме, че откакто се завърна на корта след близо тригодишно майчинство, Цветана е играла единствено на Мейджър турнири, в които се представи отлично през 2020-а – 1/4-финал на Откритото първенство на САЩ и трети кръг на „Ролан Гарос“.

В същото време обаче стана ясно, че някои състезатели няма да имат привилегията на Цвети и ще трябва да прекарат 14 дни единствено в стаята си, без какъвто и да е шанс да стъпят на корта.

Причината е, че на борда на чартърния полет от Лос Анджелис в петък сутрин е имало двама души с коронавирус. По непотвърдена информация това са треньорът на Лорън Дейвис и една от стюардесите. Тестовете на всички са направени веднага след пристигането им в Мелбърн.

Заради това здравните власти са взели решение всеки един от пасажерите във въпросния полет да остане в стаята си по време на карантината, без право да я напуска нито за минута.

В самолета са били Виктория Азаренка, Слоун Стивънс, Кей Нишикори, Тенис Сандгрен, Алисън Риск, Вашек Поспишил, Гидо Пея, Хуан Игнасио Лондеро, Пабло Куевас и други като общият брой на тенисистите е 24.

В рамките на две седмици те няма да могат да тренират на корта и във фитнеса, и ще имат едва 7 дни на пълноценна подготовка преди първия за годината турнир от Големия шлем.

Много вероятно е на същия полет да е бил и новият треньор на Григор Димитров Данте Ботини, който също замина от Лос Анджелис.

„Комуникираме с всички на борда и особено с групата на тенисистите, чиито условия сега се промениха. Искаме да сме сигурни, че те са възможно най-добре обслужени и разбират ситуацията. Мислите ни са с двамата души с положителни проби и им желаем бързо възстановяване“, каза турнирният директор Крейг Тайли в официално изявление.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html