събота, 4 май 2024 г.

Йонко Мермерски: Либералите упражняват кибернасилие срещу хората на Тръмп

Йонко Мермерски е най-младият професор по химия в Джорджтаунския университет със защитен докторат по органична химия през 1994 г само на 28-годишна възраст. Има над 20 патентовани изобретения, между които пробиотични капсули, филтри за битови комини, неинвазивен тест за белодробна функция (COVID-19). Официален преводач на двама американски президенти – Бил Клинтън и Доналд Тръмп, на петима държавни секретари на САЩ и на четирима секретари на отбраната на САЩ. Той бе официалният преводач на срещата в Белия дом на премиера Бойко Борисов с Доналд Тръмп.

 

Интервю на Тодор ТОКИН

 

– Господин Мермерски, сви ли знамената Доналд Тръмп след щурма на Капитолия?

– Доналд Тръмп не е свил никакви знамена, той винаги се бори докрай за доброто на Америка и гражданите й. Просто това е най-правилното и разумно решение и действие в този момент от американската история. Щурмът на Капитолия беше резултат от немарливостта на кметицата на Вашингтон да даде картбланш на правоприлагащите органи да си свършат работата и да осигурят защитен периметър с достатъчно полицаи и служители на сигурността. Това е провал вследствие на кретенската политическа тенденция defund the police („да обезвредим полицията“) – видяхме нагледен пример за това безумие и дискредитиране на правоприлагащите органи.

 

– Предаден ли бе Тръмп от най-близките си хора, като вицепрезидента Майк Пенс например?

– Не го предадоха, но те са политици и поради това гледат да защитят собствените си политически интереси, защото нямат политическата воля на Тръмп. Без политиката те са нищо, а без политиката Доналд Тръмп е бизнесмен мултимилиардер и най-популярният човек/знаменитост в света според „Галъп Интернешънъл“ от миналата седмица.

– Някои наблюдатели смятат, че Майк Пенс е дал заявка, че ще бъде кандидатът на републиканците за президент след 4 години. Има ли такова нещо?

– Пенс не даде никаква заявка за кандидат-президент, малък е и гледа да спаси собствената си кариера. Сред републиканците има много по-млади, по-харизматични и по-универсални лидери като сенаторите Тед Круз, Тим Скот, Марко Рубио, Крис Криси и други. Пенс е една малка плочка в мозайката на Републиканската политика, който получи федерално значим статут заради това, че Тръмп го избра за вице.

– Какво ще бъде бъдещето на Републиканската партия? Има ли подготвени лидери на национално ниво?

– Разбира се, Републиканската партия има, и то много светло бъдеще. Някои от изявените лидери посочих по-горе, но дълбочините на републиканския политически талант са големи. Нямам съмнение в успеха на Републиканската партия, както и на Демократическата. Двупартийната политическа система на САЩ не е застрашена според мен.

– Възможно ли е обаче Тръмп да направи нова партия?

– Не мисля, че нова партия е най-удачният път за политическото бъдеще на Тръмп.

– Може ли да се смята, че демократите ще управляват дълго, както твърдят вече американски наблюдатели?

– Не, те ще загубят мнозинство в Конгреса още при междинните избори през 2022 г., защото сега цялата политическа отговорност е в техни ръце, съответно те еднолично ще носят тази отговорност. Това е проблем за бъдещи избори, дори децата го знаят.

– Джо Байдън, Камала Харис или тези, които стоят зад тях, ще управляват Америка?

– Не е ясно. Новоизбраният президент и Камала Харис не са изявени и силни политически личности и зад тях ще има някакъв политически колективизъм. Доста неясна е картината в този аспект. С избора на личностите в кабинета на Байдън личи, че като политика ни се предлага трети мандат „Барак Обама“.

 

проф. Йонко Мермерски бе преводач по време на срещата между Доналд Тръмп и Бойко Борисов

 

– Какво загубиха САЩ от това, че Тръмп не спечели втори мандат?

– Губят статута „Америка на първо място“. Тоест енергийна независимост, граничен суверенитет, финансови преимущества в двустранни отношения, които да не са ограбени от безумни глобалистки многостранни и объркващи взаимоотношения. Губи се абсолютният суверенитет, в смисъл безкомпромисно поставяне на интересите на САЩ на първо място в международните отношения. Списъкът е дълъг и може да се напише дебела книга, ако всичко се изреди.

– Коментарът ви за решението на Тръмп да не присъства на инаугурацията на Байдън израз на какво е?

– Отношенията между тях са безпрецедентно враждебни.

– Нещо като нашите Борисов и Радев…

– Много подобно.

– До какво ще доведе този импийчмънт, който искат демократите, седмица преди инаугурацията?

– Демократите искат да използват импийчмънта, за да лишат Тръмп от шанс да се кандидатира отново през 2024 г. Те са се самозабравили и мислят, че могат да унищожат републиканците. Но това, че републиканците ще са в малцинство, не означава, че хората, които са гласували за тях, ще изчезнат. Така че това е много късогледо, защото ще озлоби и отблъсне поне половин Америка, която поддържа Тръмп.

– Профилите на президента бяха изтрити…

– И не само. Бе блокиран не само личният акаунт на Тръмп, бе блокиран и официалният акаунт на президента. В ход е това, което аз наричам „култура на заличаване“. Либералите са собственици на социални платформи за свободно слово, включително и на такива за бизнес като „парлър“, които ги спират. „Културата на заличаване“ използва кибернасилие, което, ако не се спре, ще предизвика ответна реакция под формата на невербални средства поради липсата на вербални комуникации, т.е. на свобода на словото. Това е опасното – ако им отнемеш гласа, свободата на словото, тези хора ще дойдат с други, невербални средства. Безумието на либералите няма край.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html