събота, 4 май 2024 г.

БФС брои 1,8 млн. евро за ВАР

Около 1,8 милиона евро за четири години ще струва въвеждането на системата ВАР (видео асистент рефер) в родния футбол, стана ясно след заседанието на Изпълкома на БФС. Тя ще бъде въведена още за плейофите този сезон.

В същото време вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов заяви, че парите не са били водещия фактор при избора на нов национален селекционер, а изграждането на боеспособен тим, който да постига добри резултати. Той разкри, че контрактът на Ясен Петров е за 1+1 години.

„Имаше консенсус за избора на национален селекционер. Имаше и други предложения, но се спряхме на Ясен Петров. Поставихме на Ясен за цел да обнови отбора. Водещото вече не са парите, а резултатите и изграждането на боеспособен отбор. В последната година резултатите не бяха такива, каквито ни се искаше. Не мисля, че Александър Димитров е загубил нашето доверие. Поради лични причини той не пожела да бъде национален селекционер“, каза Коща.

„Резултатите на националния отбор на са на ниво. Имаме подем при юношите и младежите, но клубовете трябва да разберат, че трябва да се дава повече шанс на българските футболисти, за да върви представителния тим напред. Всяка година говорим едно и също и винаги остават само добрите пожелания. Няма смисъл само да сменяме хората в управлението и нищо да не се прави. Трябва да загърбим противоречията и да гледаме в една посока“, допълни Костадинов.

„На следващия Изпълком в началото на март ще разберем каква е обстановката в България и света и тогава ще вземем решение кога ще се проведе Конгреса. Желанието на всички е да има такъв възможно най-скоро“, акцентира бившият национал.

Изпълкомът към БФС взе решение и за поста на съдиите на българския футбол. Костадин Стоичков вече няма да бъде шеф на българските рефери, а на негово място застава Костадин Гергинов. Негов съветник ще бъде доскорошният съдия Георги Игнатов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html