събота, 4 май 2024 г.

Подиум №100 за Шифрин в алпийските ски (видео)

Микаела Шифрин завоюва своя подиум №100 в стартовете за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите с победата си в нощния слалом в австрийския зимен център Флахау.

Американката бе най-бърза в първия манш, след което даде второ време във втория, но това бе напълно достатъчно да грабне своята четвърта победа на пистата „Херман Майер“ – 1:47.92 мин. (54.04+53,88).

След финала американката не ски емоциите си, изкрещявайки мощно.

„Няколко дни се събуждам и първото нещо, което искам да направя, е да крещя толкова силно, че всички по света да могат да чуят“, каза по-късно Шифрин. „Опитвам се да вложа тази енергия в ските, защото не знам какво друго да я правя“, допълни шампионката.

Доминацията й в слалома беше отнета през 2020 г. и тя постигна първия си успех в най-техничната дисциплина от 29 декември 2019 г. В началото на февруари 2020 г. тя загуби баща си, който загина в Колорадо и близо 300 дни след това тя не се бе състезавала.

Това е 68-а победа на Шифрин за Световната купа. По този показател тя се изравни с австриеца Марсел Хиршер на третата позиция във вечната ранглиста. Преди тях са Ингемар Стенмарк (86) и Линдзи Вон (82).

Втора на 0.19 зад нея остана представителката на домакините Катарина Лийнсбергер, която бе четвърта след първото спускане, но даде най-доброто време във второто и заслужено продължи серията си от подиуми в дисциплината слалом от началото на сезона.

Тройката във Флахау запълни Уенди Холденер (Швейц), която бе с 0.43 по-бавна от победителката.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html