събота, 4 май 2024 г.

„Ман Юнайтед“ поведе в Англия (видео)

„Манчестър Юнайтед“ излезе еднолично на първо място във Висшата лига, с 3 т. пред шампиона „Ливърпул“.

„Червените дяволи“ постигнаха трудна победа с 1:0 в гостуването на „Бърнли“ в отложен мач от първия кръг, а в герой за тях се превърна Пол Погба с гола си през второто полувреме.

В 71-ата минута французинът засече от воле центриране на Рашфорд от десния фланг, а рикошет в бранител помогна на топката да мине между краката на Ник Поуп и да влезе във вратата.

Гол на Хари Магуайър през първото полувреме беше спорно отменен, а след попадението на Погба „Бърнли“ изпусна изгодни шансове да изравни.

Така „Юнайтед“ излезе на първо място в периода след Нова година за пръв път от януари 2013 г.

Тимът на Оле Гунар Солскяер вече има 36 т. срещу 33 за „Ливърпул“.

В неделя двата гранда се изправят един срещу друг в директен сблъсък за първенството на „Анфийлд“, а през следващата седмица ще се срещнат и за ФА Къп.

„Няма как да не съм доволен, когато печелим трите точки. През първите 30 минути не играхме много добре, но след това ВАР ни вдъхна живот. Голът на Хари Магуайър беше идеален и момчетата се ядосаха от отмяната му. Наложи се да ги успокоявам на полувремето. За ситуацията в 27-ата минута е възможно съдията да е бил прав, но отмененият гол беше грешка. Пол Погба заби страхотен гол, показа великолепен стил.

Той игра много силно днес. Щеше да е по-лесно, ако бяхме отбелязали и втори път, но ние не търсим лесни пътища. Вече се чувстваме много по-уверени преди такива мачове. Справяме се добре при гостуванията. Трябва да вярваме в себе си. Чака ни двубой срещу шампиона. Това ще е прекрасен тест за нас“, надъхан е треньорът на „Манчестър“ Солскяер.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html