събота, 4 май 2024 г.

Учениците от 5-и до 12-и клас остават онлайн до 31 януари

Деца се радват, родители плачат! Учениците от 5-и до 12-и клас остават на обучение онлайн до края на януари. Все пак учениците и студентите ще имат право на присъствени дейности, само когато те няма как да се проведат в електронна среда. На работното  съвещание при премиера Бойко Борисов присъстваха министърът на здравеопазването  Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб.

Данните от последните седмици са отговор на всеки, който казва дали са ни били правилни и навременни така наложените точни мерки, отбеляза Борисов. Премиерът изрази благодарност към всички лекари и медицински работници, както и към Националния оперативен щаб за добрите резултатите в битката с новия вирус, постигнати с възможно най-меките противоепидемични мерки на фона на ограниченията в Европа.

В същото време много хора разбраха, че с дистанцията и маските, и ако пазят себе си и близките си – това е само добре за тяхното здраве. Голям плюс е и че децата ходят на ясли, детски градини и на училище до 5-и клас, за да не губят своите навици“, изтъкна министър-председателят.

Следващата доставка на ваксини у нас ще е утре – 2000 дози от „Moderna“, след това, на 18 януари, България ще получи нови 35 000 дози от ваксината на „Pfizer/BioNTech“, следват още около 4000 дози на 25 януари отново на „Moderna“, а на 2 февруари – 35 000 дози на „Pfizer/BioNTech“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html