събота, 4 май 2024 г.

Веселин Марешки към Румен Радев: Вие сте случайно в президентството

Със скандал завърши поредната консултация при президента за датата на парламентарните избори тази година. Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки и Румен Радев от лек спор, преминаха към откровени нападки в края на 25-минутната среща между двамата.

Първите искри прехвърчаха заради подкрепата, която „Воля“ даде на проекта на ГЕРБ за нова Конституция.

Некомпетентно и безсмислено е да се подпишеш под предложение за Конституция, която не си чел, а вие го направихте. Екзотично е да подкрепяте здравни мерки, които не сте ги виждал, не сте ги чул, защото още никъде ги няма, коментира президентът.

Веселин Марешки отговори, че не е дошъл на „Дондуков“ 2, за да се заяжда, но попита Радев, след като знае от Цветан Цветанов, че стават машинации по изборите, защо не ги сподели, за да бъдат преодоляни.

От страна на президентът Радев дойде отметката, че не всички имат физическата сила на Веселин Марешки, доказана в други обстоятелства и на други места, на което лидерът на „Воля“ не остана длъжен:

Ами то и умствената ми е доказана в живота. Считам, че за съжаление ще трябва да го кажа при така стеклите се обстоятелства, като ще тропаме по масата, че, за съжаление, вие сте поредният случайно попаднал на „Дондуков“, който обезличи тази институция“.

Все пак стана ясно, че партия „Воля“ настоява парламентарните избори да се проведат на 28 март.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html