събота, 4 май 2024 г.

Волен Сидеров при президента: 600 хиляди мъртви души решават изборите

Над 600 хиляди са мъртвите души, които определят крайния изход от изборите, заяви Волен Сидеров пред Румен Радев по време на консултациите на президента за предстоящия вот за Народно събрание с парламентарно представените партии. Лидерът на Атака даде документ на държавния глава, от който се виждат тежки разминавания между данните на Националния статистически институт (НСИ) и Централната избирателна комисия (ЦИК). Според ЦИК избирателите са много повече, допълни Сидеров и поиска одит на Държавната агенция „Информационно обслужване“, която накрая нагласявала резултатите от изборите.

„Нека влязат представители на опозиционните партии в борда на директорите на въпросната агенция“, предложи лидерът на Атака и допълни, че последните данни за „Информационно обслужване“ са, че са си купили компютри за 25 милиона лева. „Трябва да се види какви пари отиват към тази агенция, как се харчат и кои са в борда на директорите й“, предложи Сидеров.

По въпроса президентът Румен Радев припомни, че през октомври е наложил вето на закона, по силата на който ЦИК е задължена да предава протоколите на „Информационно обслужване“. „Ветото обаче беше отхвърлено от мнозинството в парламента“, заяви държавният глава и допълни, че срещите му с ръководството на ЦИК и ГРАО не са дали очаквания резултат.

„Вие можете да сте гарант за честността на изборите, г-н президент“, изрази надеждите си Волен Сидеров, а Румен Радев му отвърна, че хората искат промени веднага и вече не са склонни да чакат.

Независимите наблюдатели смятат, че присъствието на Волен Сидеров на консултациите е било едно от най-смислените, защото е станало дума за конкретика, каквато е нямало при разговорите с формации като тези на Мая Манолова, Слави Трифонов и останалите нови кандидати за власт. Атака напипа точно мястото, откъдето се извършва манипулацията на изборите, защото 600 хиляди гласа са достатъчни за две средно големи парламентарни групи от по 30-40 депутати, както отбеляза в експозето си при президента Сидеров.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html