събота, 4 май 2024 г.

Президентът вика за консултации партиите от парламента, те се дърпат

Парламентарно представените партии са поканени от президента Румен Радев на консултации за организацията на предстоящите парламентарни избори. Темите, които държавният глава ще постави пред партиите, са необходимите законодателни промени, които да осигурят правото на глас на карантинираните българи; въвеждането на гласуване по пощата за сънародниците ни зад граница и регламентиране на видеонаблюдение при преброяването на бюлетините.

Съпредседателят на „Обединени патриоти“ Борис Ячев обяви обаче, че той и колегите му няма да се отзоват на поканата на Радев. Причината: консултациите били като безпредметни.

Първи на „Дондуков“ 2 ще са представителите на управляващата партия ГЕРБ, като на срещата ще отиде вицепремиерът Томислав Дончев, Корнелия Нинова ще представлява БСП, от ДПС също ще участват в последователните срещи, партия „Воля“ ще уважи поканата, а последни по ред са представителите на „Атака“.

До момента Румен Радев се срещна със здравния министър Костадин Ангелов и членовете на Националния оперативен щаб, с представители на ЦИК, експерти, както и с хора от партиите и движенията, които не са представени в Народното събрание.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html