събота, 4 май 2024 г.

Към чистата линия на Татяна Харизанова


„Чиста линия” е първата изложба за 2021 г. и е отворена за публика от 19 януари
На 19 януари с вернисаж от 16 ч. до 18.30 ч. и при спазване на всички противоепидемични мерки за публиката ще отвори първата за 2021 година изложба в галерия „Средец” на Министерството на културата. Младата художничка Татяна Харизанова ще представи свои живописни платна в жанра натюрморт, обединени от заглавието „Чиста линия”.
Татяна Харизанова е автор с висока чувствителност към всичко в света. Критиката определя творческия й порив като захранван от моменти в ежедневието, а реализацията на тази емоция получава най-голяма свобода чрез линията. Самата Харизанова казва, че винаги е търсела чистата линия, а най-силният й изказ е в платната, а не в думите. Характерно за картините й е състоянието на покой, но заедно с него зрителят долавя и въпросите, които си задава художничката, в търсене на по-нататъшната си линия на творческо развитие.
Изложбата „Чиста линия” на Татяна Харизанова ще гостува в галерия „Средец” до 5 февруари 2021 г.


Татяна Харизанова
е родена на 12.11.1977 г. в София. Завършва средно образование в Професионална гимназия за изобразителни изкуства „Професор Николай Райнов“, специалности „Графика” и „Текстил“. През целия този период чиракува при майстори бижутери.
Висшето си образование, специалност „Геология“ в НБУ, завършва през 2002 г. Активно се занимава с бижутерия, след това – основно с живопис. Участва в общи и самостоятелни изложби. След 2007 г. се отдава изцяло на живописта. Участва в общи и представя себе си в самостоятелни изложби.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html