събота, 4 май 2024 г.

Умните и красивите със странни идеи за изборите, Радев им се връзва

Изборният процес да се излъчва онлайн, а броенето на бюлетините да се заснема и да се гледа на живо. Това поискаха от „Демократична България“ на консултациите при президента Румен Радев. Лидерът на обединението Христо Иванов обясни, че подобна практика имат „и не толкова демократични страни“. Радев, който явно вече се е пообъркал от идеите, които чу през последните дни, подкрепи идеята, като обаче уточни, че не е нужно с камери да се заснема целият изборен ден, а всеки член на СИК или застъпник да може да пуска видео на живо.

Освен тази странна идея, Христо Иванов настоя и за повече ефирно време в обществените медии БНР и БНТ, за да бъдел пълноценен дебатът и да участват всички, а не големите партии, които разполагат с повеме средства. Също така да бъде създаден здравен протокол и възможно най-скоро да бъде оповестен, като в него да се обяснява какви мерки срещу епидемията да спазват членовете на СИК, застъпниците и наблюдателите.

ДБ предложиха още независими граждански организации да одитират машините за гласуване, повториха и искането си да се гласува по пощата, за което имат готов законопроект. И така приключиха 5-те минути слава на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html