четвъртък, 2 май 2024 г.

Кузманов и Андреев са на 1/8-финал в Анталия

Страхотното представяне на българските тенисисти в Анталия продължава. Димитър Кузманов и Адриан Андреев се класираха за втория кръг на турнира от категория АТР 250.

След като записа две победи в квалификациите, 19-годишният Адриан Андреев спечели и двубоя от първия кръг на основната схема, побеждавайки с 6:4, 6:3 участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Марсел Илхан.

За Андреев това е първа победа в основна схема на турнир от подобна категория, а успехът му гарантира 32 точки за ранглистата (12 от квалификациите). Следващият съперник на българина ще Алекс Де Минор.

В първия сет софиянецът сервира на висота и не позволи на 33-годишния му опонент дори да стигне до точка за пробив.

В същото време 19-годишният софиянец осъществи пробив в седмия гейм, който се оказа достатъчен за успех с 6:4.

В началото на втората част двамата си размениха по един пробив, след което, отново в седмия гейм, Андреев проби на 0 и поведе с 4:3. До края на срещата българинът не допусна колебания и се поздрави с първа победа в основна схема на турнир от такъв ранг.

Димитър Кузманов също е на 1/8-финалите. Националът за България за Купа „Дейвис“ се изправи в първия кръг срещу Ласло Джере и водеше с 6:1, 3:2, когато сърбинът прекрати участието си в двубоя заради травма.

В спор за място на 1/4-финалите Мико ще срещне водача в схемата Матео Беретини (Ит).

В хода на двубоя световният №55 имаше проблем с окото, който го затрудняваше и заради който на два пъти взимаше медицински таймаут.

Това обаче не може да отнеме от успеха на Кузманов, който проведе перфектен двубой, поддържаше много високи нива на началния си удар и не позволи на съперника, намиращ се на над 200 позиции пред него в класацията, да го затрудни.

Пловдивчанинът реализира три от осемте си шанса за пробив, а с 83% спечелени точки на първи и 60% на втори сервис не даде нито един брейкбол на носителя на две АТР титли.

За Кузманов това е първа победа в основна схема на АТР турнир и общо трета след двете на ATP Cup преди година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html