събота, 4 май 2024 г.

БСП: Хората на Гергов да протестират пред централата на ГЕРБ

георги свиленски

„Казусът с Георги Гергов от дълго време е в центъра на вниманието в централата на БСП, в Националния съвет. В контролната комисия са постъпвали множество жалби през годините относно дейността на Гергов като председател на градската и областната организации в Пловдив“. Така обясни в студиото на Би Ти Ви изключването на Георги Гергов зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. Той припомни и че резултатите на пловдивската организация назад във времето, както и това, че като кандидат за кмет Гергов е бил класиран едва на пето място.

Свиленски увери, че за изключването на Гергов уставът на БСП е бил спазен от първия до последния член. В акта на решението и препоръката на ИБ на БСП Свиленски не вижда междуличностни разчиствания на сметки, а обективна позиция.

„За по-малко от 7-8 часа вчера бяха събрани 115 подписи в Националния съвет в подкрепа на предложението за изключване на Георги Гергов. Само един е против, а двама са се въздържали. Срокът на събирането на подписи е 5-дневен“, каза Свиленски. Той беше категоричен, че Нинова не може да „разгонва“ някого и да реди постове. „Не е във функциите ѝ да слага хора, които харесва. Аз съм съгласен другарите от Пловдив да ни критикуват и да дойдат на „Позитано“ 20, но нека да са по-активни и да отидат пред централата на ГЕРБ“, категоричен бе Свиленски. „И когато има протести пред Министерски съвет, другарите от Пловдив да дойдат и да участват в тези протести. Нека да бъдат активни относно правителството. Иначе ще потвърдят моите съмнения защо протестират пред „Позитано“, а не пред сградата на ГЕРБ“, посочи социалистът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html